"Fra helvede til Fabjerg" ved Nasi Habibi

01/04-2015

Tæsk, voldtægt og ydmygelser. Det var i mange år en naturlig del af Nasi Habibis liv og hverdag. Men på et tidspunkt fik hun nok, og flygtede til i Danmark. Det er 13 år siden, og nu har hun udgivet en bog om sit liv.

Nasi Habibi blev født i Afghanistan. Hendes forældre tilhørte middelklassen, men da Nasi var det ældste barn fik hun ikke lov til at gå i skole. Hun måtte blive i hjemmet for at passe sinde mindre søskende hjælpe med husholdningen.
Som 16 årig blev hun gift, med en meget ældre mand, som hendes forældre havde fundet til hende. Nasi Habibi fik tre børn, men ægteskabet var langt fra lykkeligt – og på tidspunkt lykkedes det hende at flygte til Danmark med børnene. 
Hun kom til flygtningecentret i Nørre Nissum, og efter en turbulent tid i Danmark mødte hun Leo Bajlum, som hun er gift med i dag. I dag bor de i Fabjerg, hvor Nasi Habibi nyder den frihed, hun aldrig har haft før. 
Lidt længere nede ad gaden bor hendes danske svigerforældre, og her kommer hun ofte. Det var da også hendes svigermor der fik hende i gang med at skrive bogen om sit liv.
”Skæbnens spil” udkom i december og har allerede solgt godt. Desuden holder Nasi Habibi foredrag flere aftner om måneden. 
Vi har besøgt hende i Fabjerg, hvor hun åbenhjertigt fortæller om en tilværelse, som nok ingen vil misunde hende.


 

 

SMS-Service

Tilmeld dig vores gratis SMS-service, og få nyheder fra din by direkte på telefonen.

Tilmeld dig
Luk
Tilmeld vores SMS-service